Vlaams minister van Landbouw Hilde Crevits (CD&V).
BELGA Vlaams minister van Landbouw Hilde Crevits (CD&V).

Vlaams minister Crevits investeert 100.000 euro in biologische landbouw

Vlaams minister van Landbouw Hilde Crevits (CD&V) trekt extra geld uit voor de biologische landbouw. Ze pompt ruim 100.000 euro in de zogenaamde bionetwerken, zo schrijft De Zondag.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

De Vlaamse regering wil meer professionele biologische landbouw. Dat staat in het strategisch plan "biologische landbouw 2018-2022". De minister wil dat realiseren in samenspraak met de diverse organisaties van de sector. "Alle belanghebbenden worden daarvoor in bionetwerken samengebracht: actieve en potentiële bioboeren, oogstverwerkers, verkooppunten, lokale overheden, enzovoort", aldus Crevits.

De voorbije maanden werden de bionetwerken Pajottenland en Voeren-Haspengouw opgestart. Crevits trekt 105.000 euro uit voor steun aan die netwerken en voor de realisatie van een derde netwerk.

Vlaanderen telde vorig jaar 514 biologische landbouwbedrijven. Dat zijn er tien procent meer dan in 2017.

50 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Wilfried Vanden Berg

    Mevr Crevits leg me eens eerst uit waar je dat geld gaat halen. Je staat met je regering in lopende zaken al voor meer dan 11 miljard in de schulden . Je bent samen met al je kompanen de slechtste huisvaders van België . Schulden maken dat kan jij en je vriendjes heel goed. De bevolking zal er wel voor opdraaien. Maar zelf een deel van je riante vergoedingen en wedde's afgeven ? Dat past niet in Uw plaatje zeker ? Normaal . Graaiers geven nooit iets af. Schande voor U.

  • Wilfried Vanden Berg

    Dat doet Crevits heel graag . In de media komen met fantastische voorstellen, veel geld uitgeven en zonder resultaten naar een ander postje lopen . In elk departement waar ze heeft gezeten was het geld snel op en de resultaten daar wacht men nog steeds op. Verkeer en Mobiliteit een ramp, onderwijs een ramp , en nu in werk , heel waarschijnlijk het zelfde . Normaal dat België in het rood staat . 11 miljard door ramen en deuren buiten gesmeten door onbekwamen graaiers.

Lees meer