Photo News

Vlaams Parlement plant opnieuw 'fysieke' commissiezitting op 12 mei

Het Vlaams Parlement wil na wekenlange digitale commissies opnieuw een 'fysieke' commissievergadering organiseren. Bedoeling is dat de commissie Financiën en Begroting op 12 mei opnieuw 'fysiek' vergadert, al blijft het aantal commissieleden wel beperkt tot maximaal zestien. Dat heeft het Uitgebreid Bureau (UB) van het Vlaams Parlement beslist. Dat UB heeft ook beslist dat de regering een week extra tijd krijgt om de begrotings- en beleidsdocumenten in te dienen. 

Door de bijkomende coronamaatregelen en -uitgaven had de regering Jambon aan het Vlaams Parlement wat extra tijd gevraagd om de begrotings- en beleidsdocumenten in te dienen. Het Uitgebreid Bureau van het Vlaams Parlement gaat akkoord met die vraag. Voor de begrotings- en beleidsdocumenten en de begrotingscontrole komt de deadline op 4 mei te liggen en voor het programmadecreet op 7 mei. 

Het UB heeft ook beslist om vanaf volgende week in de commissies niet langer alleen gedachtewisselingen over de coronacrisis te agenderen, maar ook nieuwe vragen om uitleg (VOU). Ook hoorzittingen zouden opnieuw kunnen. 

Na wekenlange digitale commissies, komt er ook opnieuw een 'fysieke' commissiezitting. Het gaat meer bepaald om de commissie Financiën en Begroting van 12 mei, waar minister Matthias Diependaele (N-VA) een toelichting zal geven over de begrotingscontrole en het programmadecreet. Maar ook dan zal het aantal commissieleden beperkt worden tot maximaal zestien. Andere leden kunnen de zitting volgen via de livestream.

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Ronny Biesen

    Goed, nu nog de regel: als er 16 deelnemen aan de zitting moeten ook maar 16 parlementairen betaald worden. Je zal zien dat er dat ook meer dan genoeg zijn. Besparen daar waar het moet, noemt men dat.

Lees meer