4
photo_news

Vlaamse feestdag: wat is er nog te doen vanavond?

Zowat elke Vlaamse gemeente organiseert vandaag een evenement ter ere van de Vlaamse feestdag, maar de meesten onder ons zijn pas vanavond vrij. Daarom selecteerden wij enkele locaties waar je straks nog feest kan vieren. Alle evenementen zijn volledig gratis.

Nederlandstalig feest in Antwerpen

Op de Grote Markt in Antwerpen start de avond om 19u30 met een dj-set van Dimitri D'Anvers. Vanaf 20u45 passeren een hele reeks Nederlandstalige sterren de revue. Onder meer K3, Christoff, Bart Herman, Van Echelpoel, Yevgueni, Niels Destadsbader, Karen Damen, Lady Linn en Get Ready geven het beste van zichzelf. Bart Kaëll sluit de festiviteiten af.

4
photo_news

Vuurwerk op het strand

Aan de kust wordt 11 juli traditioneel afgesloten met vuurwerk. In De Panne, Oostduinkerke en Middelkerke kan je om 23u stipt genieten van het vuurwerk op het strand.

Muziekfestival in Brugge

Wie liever geen zand tussen de tenen krijgt kan naar Brugge voor 'Burgrock', een hip muziekfestival. In de late namiddag nemen enkele beginnende muziekgroepen het tegen elkaar op tijdens een rockrally. Zij strijden voor een professionele fotoshoot en opnametijd in de studio. Om 20u start het hoofdprogramma met Elektrik Blue, Zwartwerk en Fleddy Melculy.

4
Wouter Van Vooren

Openluchtfilm in Halle

Halle zorgt voor een goedgevulde avond op de Grote Markt. Om 21u is er een optreden van Pieter Embrechts en zijn zevenkoppige band. Nadien wordt er een Vlaamse film vertoond in open lucht. De inwoners van Halle kozen via Facebook voor 'Pippa', een film met Nathalie Meskens, Peter Van den Begin, Tom Van Dyck en vele anderen. Voor de hongerigen is er een foodtruck met typisch Vlaamse gerechten.

Brussel Danst

Tot slot wordt Vlaanderen ook in Brussel gevierd. Op de Grote Markt zijn er vanaf 20u optredens van onder andere Will Tura, Stijn Meuris, Jo Lemaire, Nicole & Hugo, Gene Thomas en The Clement Peerens Explosition. Dansen kan op het Muntplein: dj TLP zorgt voor dansbare muziek vanaf 22u. Ook in de Beursschouwburg kan je de beentjes losgooien met Lefto & vrienden.

4
photo_news

Lees meer