In Brasschaat gaan vijf middelbare scholen speekseltesten afnemen van leerlingen in de strijd tegen drugs.
RV In Brasschaat gaan vijf middelbare scholen speekseltesten afnemen van leerlingen in de strijd tegen drugs.

Exclusief voor abonnees

Vlaamse leerkrachten getuigen over drugs op school: “Op een bepaald moment waren zestien van de zeventien leerlingen in mijn klas onder invloed”

Vijf scholen in Brasschaat gaan hun leerlingen zelf testen op drugs. Een goede zaak, vinden veel Vlaamse leerkrachten. Want het probleem is volgens hen veel groter dan iedereen denkt. “Dingen uitproberen: dat hoort er nu eenmaal bij als je jong bent. Maar op een gegeven moment stond ik voor de klas en waren zestien van de zeventien leerlingen onder invloed.”

“Dyslexie, autisme, ADHD: voor alles bestaat tegenwoordig een aparte begeleider op school. Maar leerlingen met een drugsprobleem worden op geen enkele manier begeleid. Terwijl dat probleem zeker zo groot is.” Aan het woord: een leraar uit een beroepstechnische school. Hij is bereid om te vertellen over zijn ervaringen met drugs in de klas. Anoniem, want de directie van zijn school is heel duidelijk in hun aanpak: ze kénnen het probleem wel, maar kijken liefst van al de andere kant op. 

Je hebt 25% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en steun Rode Neuzen Dag. Jouw eerste betaling gaat integraal naar Rode Neuzen Dag

  • Steun Rode Neuzen Dag en word abonnee voor 27/11
  • Slechts €6,95 per 4 weken
  • Stop wanneer je wil
Abonneer je nu

95 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Pieter Bossuyt

    Ik lees hier veel reacties die te idioot zijn voor woorden, Denk je dat het probleem daar mee gaat opgelost zijn??? Ze gaan gewoon stoned gaan brossen dan, wiet moet legaal gemaakt worden, net zoals alcohol is. Dan zak je veel minder op iedere hoek van de straat kunnen vinden want Nu is het belachelijk gemakkelijk om er aan te geraken, kijk aub naar de cijfers, in nederland word 40procent minden gesmoord net omdat het legaal is. En ja ik ben een EX gebruiker... EX

  • Frank Willems

    Hoe weet die leerkracht dat er zestien leerlingen onder invloed waren? Heeft hij zestien speekseltesten afgenomen? Schijn kan bedriegen. Abnormaal gedrag is een onvoldoende parameter om dit vast te stellen...

Lees meer