De vrouwen stuurden tienduizenden euro’s op, hoewel ze de man nooit fysiek ontmoet hadden.
Shutterstock De vrouwen stuurden tienduizenden euro’s op, hoewel ze de man nooit fysiek ontmoet hadden.

Exclusief voor abonnees

Vlaamse vrouwen die tienduizenden euro’s naar liefje van datingsite stuurden, beramen plan om wraak te nemen: "Hij moet alles terugbetalen”

Drie Vlaamse vrouwen die tienduizenden euro’s opstuurden naar hun ‘lief’ dat ze alleen kenden van een datingsite, hebben een plan bedacht om wraak te nemen. De man plunderde immers niet alleen hun dromen, maar ook hun bankrekening. Een van de vrouwen reisde de oplichter achterna tot in Ghana. Hij moet nu mogelijk meer dan 300.000 euro terugbetalen. “Bij mij alleen al gaat het om tienduizenden euro’s”, bevestigt een slachtoffer aan HLN. 

“De zaak begon meer dan tien jaar geleden”, zegt Sonja (fictieve naam, ze wil alleen anoniem haar verhaal doen). De vrouw uit de omgeving van Antwerpen leerde toen op een datingsite een man kennen. Ze stuurden lieve berichtjes over en weer, en hij slaagde erin haar hart te veroveren. Sonja was verliefd.

Je hebt 27% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels op HLN.be en in de app
  • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis

45 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Erwin Fiers

    Patrick De Pauw.100% gelijk.Sommigen spreken voor de criminelen.Internet is legio.Die sites worden niet gecontroleerd.Dat is het probleem.Onderwijs zou moeten waarschuwen voor deze praktijken.Zelfs de staat.

  • emiel wouters

    Hun wraak zal zoet zijn. Waarschijnlijk krijgen ze een ijsje als waar voor hun geld.

Lees meer