Illustratiefoto.
Thinkstock Illustratiefoto.

Vlaming wil zelf gestolen motor terughalen in beruchte Franse wijk, maar eindigt in de cel na dodelijke achtervolging dief

De 33-jarige Ludovic J. uit Menen wou zelf zijn gestolen motor recupereren in het Noord-Franse Tourcoing, maar dat liep helemaal mis. De dief crashte tijdens de achtervolging en overleed. Zijn familie was furieus en stortte zich op de Belg. Pas na vele uren kon Ludovic J. ontsnappen aan zijn belagers en gaf hij zich aan bij de Franse politie. Hij zit nu in de cel voor poging tot doodslag. Dat meldt Het Nieuwsblad.

Donderdagavond werd Ludovic J.'s Yamaha, die eerder die week gestolen was, opgemerkt in de beruchte wijk Bourgogne in Tourcoing. Rond 19 uur reed J. er met een vriend naartoe. Toen ze de dief met een passagier achterop de motor door de wijk zagen rijden, zetten ze zelf de achtervolging in. Maar bij een scherpe bocht van 180 graden ging de motorrijder onderuit. Een wagen die tussen de witte BMW van J. en de gestolen moto inzat, kon de motard niet meer ontwijken. De motordief stierf ter plekke aan zijn verwondingen.

Heel wat vrienden en familieleden van de overledene waren getuigen van het vreselijke tafereel in de wijk en ontstaken in woede. Ludovic J. werd omsingeld, maar kon toch nog ontkomen. Acht kilometer verder in het aan Menen grenzende Franse dorp Halluin verstopte hij zijn BMW in de garage van zijn vader. Maar ook daar bestormden tientallen Fransen de garagebox met sabels en ijzeren staven om J. eruit te dwingen.

Represailles

Rond drie uur 's nachts kon J. pas ontsnappen aan de woedende bende, nadat de politie hen had kunnen bedaren. J. gaf zichzelf daarna aan bij de Franse politie en moest de cel in voor poging tot doodslag. Ook enkele belagers kregen een pv.

De situatie blijft gespannen. De zus van J., die eveneens in Menen woont, werd al online bedreigd. De Belgische politie heeft de taak de familie van J. te beschermen tegen eventuele represailles.

143 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Robbert Vandendorpe

    Dit is echt van de pot gerukt. Poging tot doodslag. De enige reden die daar achter kan zitten is als de achtervolger hem bedreigd heeft vooraf met een wapen. Ben benieuwd wat het volledige verhaal is hierachter. Want we zijn al gewend dat je hier meestal maar de helft leest (en verdraaid).

  • guido taens

    Tegenwoordig worden corrupte politiekers aangeduid om rechter te worden in het hoger gerechtshof , er word dan verondersteld dat deze crapuul politiekers recht spreken (met een eed(??)aan de koning),wie is dan bedrogene of bestolene van dit rechtsysteem.

Lees meer