rv

Vlucht Brussels Airlines maakt rechtsomkeer door gesloten Soedanese luchtruim

De crisis in Soedan heeft onaangename gevolgen voor de 214 passagiers die vandaag met Brussels Airlines op weg waren naar de Rwandese hoofdstad Kigali. Door de sluiting van het Soedanese luchtruim moet het vliegtuig terugkeren naar Brussel, zo bevestigt de luchtvaartmaatschappij.

"Er was geen andere optie dan een terugkeer naar Brussel", zegt woordvoerster Kim Daenen. "Er is geen andere toegelaten vliegroute" naar Rwanda dan door het Soedanese luchtruim. 

Voor de getroffen passagiers wordt het een lange dag op het vliegtuig. Het was vandaag kort voor 11 uur opgestegen vanop Brussels Airport en vloog vlakbij Soedan toen het moest terugkeren. Brussels Airlines zal voor de passagiers een oplossing zoeken.

Ook vrijdag en zaterdag heeft Brussels Airlines vluchten naar Kigali op de agenda staan. Die blijven tot nader order op de planning. Ook de vluchten van RwandAir tussen Brussel en Rwanda staan momenteel nog als "voorzien" aangeduid op de vluchttabellen. 

Het luchtruim van Soedan zou zeker tot vrijdagnamiddag gesloten blijven. De sluiting kwam er na de afzetting van de Soedanese president Omar al-Bashir door het leger. 

1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Benny Deridder

    Koekje van eigen deeg. Hier is het luchtruim ook om de haverklap gesloten.

Lees meer