2
Tom Vierendeels

Vluchtende doodrijder (19) aangehouden

De 19-jarige autobestuurder die gisterenmiddag in de Aalsterse deelgemeente Nieuwerkerken vluchtmisdrijf pleegde nadat hij een kleuter doodreed en haar moeder levensgevaarlijk verwondde, is aangehouden door de onderzoeksrechter in Dendermonde. Dat bevestigt de Dendermondse afdeling van het parket van Oost-Vlaanderen.

In de Kwalestraat in Nieuwerkerken werden gisteren rond de middag twee voetgangers aangereden door een autobestuurder die daarop de vlucht nam. Een kleutermeisje van drie jaar overleed aan haar verwondingen, haar 31-jarige moeder uit Brugge werd in levensgevaar naar het ziekenhuis gebracht.

De klap gebeurde net voor een feestzaal waar de slachtoffers een verjaardagsfeest van hun 90-jarige (over)grootmoeder zouden bijwonen. Dankzij de verklaring van getuigen kon de vermoedelijke dader kort na de feiten worden opgepakt.

De vluchtrijder, een 19-jarige man uit Haaltert, legde een positieve ademtest af en werd op bevel van het parket gearresteerd. De aanrijding gebeurde in een zone 30, maar de man reed te snel. Zijn voertuig werd in beslag genomen en zijn rijbewijs werd ingetrokken.

De bestuurder zou in paniek geraakt zijn en de vlucht genomen hebben

Parket

2 promille alcohol in bloed

De onderzoeksrechter in Dendermonde heeft de man deze voormiddag onder aanhoudingsmandaat geplaatst, op verdenking van onopzettelijke doding, vluchtmisdrijf en dronken rijden. De jongeman had volgens VTM NIEUWS na een nachtje stappen ongeveer 2 promille alcohol in zijn bloed en verklaarde dat hij in paniek zou geraakt zijn na de aanrijding, maar dat kan het parket niet bevestigen.

Het parket geeft ook geen verdere informatie over de toestand van de moeder.

De tiener uit Haaltert verschijnt vrijdag voor de raadkamer in Dendermonde, die zal beslissen over zijn verdere aanhouding. In belang van het onderzoek geven politie en parket geen verdere details.

De jongeman is aangehouden op verdenking van onopzettelijke doding, vluchtmisdrijf en dronken rijden

2
Medialaan

Lees meer