Vluchtende doodrijder (19) legt positieve ademtest af

De bestuurder die in Nieuwerkerken (Aalst) een kleuter (3) en haar moeder aanreed en daarop de vlucht nam, werd gearresteerd en legde een positieve ademtest af. Zo bevestigt het parket van Oost-Vlaanderen, afdeling Dendermonde, dat in de nacht van zondag op maandag beslist of de 19-jarige vluchtrijder voorgeleid wordt

De bestuurder ging rond 12 uur van de weg voor feestzaal 't Gouden Mondje, waar de slachtoffers een verjaardagsfeest van hun 90-jarige (over)grootmoeder zouden bijwonen. "Het familiefeest werd een familietragedie", zegt de Aalsterse burgemeester Christoph D'Haese, die urenlang ter plaatse bleef om steun te bieden. Ook de dienst slachtofferhulp van de lokale politie zette mensen in, zowel aan de feestzaal als in het ziekenhuis, waar de moeder van de doodgereden kleuter zondagavond nog steeds vecht voor haar leven. "Mensen beseffen niet dat een wagen een moordwapen kan worden", zegt D'Haese. "Ik heb de stille getuigen van het ongeval gezien. Ik ben aangegrepen door dit een vreselijk drama." Ook op sociale media liet D'Haese zijn gedachten de vrije loop.

De twee werden nog dertig meter meegesleurd door de zwarte Seat Leon die aan hoge snelheid de vlucht nam. Hij reed iets verder door een rood verkeerslicht en stak de drukke Sieseghemlaan over. "Dankzij de verklaring van getuigen, die een beschrijving konden geven van de bestuurder, en die een deel van de nummerplaat konden noteren, kon de vermoedelijke dader kort na de feiten worden aangetroffen", zegt persmagistrate Caroline Jonckers.

De 19-jarige man uit Haaltert legde een positieve ademtest af en werd op bevel van het parket gearresteerd. Zijn voertuig is in beslag genomen en zijn rijbewijs is voor minstens 15 dagen ingetrokken.

Voorleiding?

Het parket beslist in de nacht van zondag op maandag of de 19-jarige vluchtrijder voorgeleid wordt. "We wachten nog resultaten af van onderzoek dat nog lopende is", zegt persmagistratie Caroline Jonckers (parket van Oost-Vlaanderen). In de loop van avond zal beslist wordt of de man al dan niet voorgeleid wordt."

Lees meer