2 Beeld ter illustratie.
Photo News Beeld ter illustratie.

Voetgangers moeten wegspringen in zone 30: politie neemt opnieuw wagen van wegpiraat in beslag in Schaarbeek

Afgelopen weekend heeft de lokale politie van de zone Brussel Noord (Evere/Schaarbeek/Sint-Joost-ten-Node) opnieuw een wagen van een wegpiraat bestuurlijk in beslag genomen. Het ging om een bestuurder die aan hoge snelheid door een zone 30 reed en zigzaggende bewegingen maakte, waardoor verschillende voetgangers opzij moesten springen. Het gaat al om de twaalfde bestuurlijke inbeslagname sinds november 2019, meldt de politie Brussel Noord vandaag.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Een patrouille merkte de wagen zondag rond 15.30 uur op aan het rond punt tussen de Voltairelaan en de Azalealaan in Schaarbeek, een zone 30. De bestuurder reed met zijn wagen aan een veel hogere snelheid dan toegelaten en overschreed daarbij de ononderbroken lijn die het fietspad aanduidde, zodat hij verschillende fietsers in gevaar bracht. 

Bovendien maakte hij op verschillende oversteekplaatsen voor voetgangers zigzaggende bewegingen, waardoor verschillende weggebruikers zich gedwongen zagen opzij te springen om niet te worden aangereden.

De politie kon de bestuurder in de Voltairelaan onderscheppen en stelde proces-verbaal op voor de verschillende overtredingen. Het voertuig werd ook voor 5 werkdagen bestuurlijk in beslag worden genomen, op basis van artikel 30 van de Wet op het Politieambt.

2 Het rondpunt aan de Voltairelaan en de Azalealaan in Schaarbeek.
Google Maps Het rondpunt aan de Voltairelaan en de Azalealaan in Schaarbeek.

41 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • julien de meulder

    gelieve de WET eens aan te passen en eventueel de grondwet te herschrijven met een wet die niet meer te omzeilen is met missingen of een andere wet dat moet toch mogelijk zijn? en gedaan met procedure fouten voor de advocaten.straf is straf en geen gepamper meer.

  • pierre De Smet

    @ Schroeders Eric , inderdaad merk het meer en meer dat velen het artikel niet lezen maar toch reageren . En dan als bijkomende vraag was het een noodzakelijke verplaatsing ? Wagen in de pers is ook geen oplossing beter zou zijn deze verbeurt verklaren en dan te koop aanbieden via een veiling wat nog gebeurt .

Lees meer