kds

Voetgangster (88) dodelijk aangereden door achteruitrijdende lichte vrachtwagen

Rijbewijs van bestuurder (27) ingetrokken

In Aalst is deze ochtend een bejaarde vrouw om het leven gekomen toen ze aangereden werd door een lichte vrachtwagen die achteruit uit een straat reed. Dat meldt de Dendermondse afdeling van het parket Oost-Vlaanderen. De 88-jarige vrouw overleed in het ziekenhuis aan haar verwondingen.

Het ongeval gebeurde rond 8.30 uur in de Kanunnik Colinetstraat, een doodlopend zijstraatje van de Kalfstraat in Aalst. Een lichte vrachtwagen van Stad Aalst moest achteruit de straat uitrijden, en bij dat manoeuvre werd de vrouw aangereden. Het slachtoffer werd naar het ziekenhuis overgebracht en overleed kort nadien aan haar verwondingen.

Het parket stelde een verkeersdeskundige aan om de precieze omstandigheden van het ongeval te onderzoeken. Het rijbewijs van de bestuurder van de lichte vrachtwagen, een 27-jarige man uit Baardegem, werd door het parket onmiddellijk ingetrokken voor vijftien dagen.

2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Dirk Cooremans

    Het is gewoon verschrikkelijk. Het gaat hier over mijn moeder. Ik kan geen medelijden hebben met de chauffeur. Achteruit rijden zonder zicht op wat er achter je gebeurd is onverantwoord. Te bedenken dat de chauffeur niet alleen was en zich kon laten begeleiden door zijn collega.

  • Dirk DE Bakker

    Dit noemen ze nu een ongeval, veel sterkte aan de familie en de chauffeur.

Lees meer