REUTERS

Volkswagen roept 9.000 wagens terug in België

Zowat 219.000 wagens van het Volkswagen-model Polo en 191.000 auto's van de Seat-modellen Ibiza en Arona worden teruggeroepen wegens een probleem met de gordelsluiting. Dat heeft een woordvoerder van het autoconcern Volkswagen bekendgemaakt in Wolfsburg. In België gaat het naar schatting om ruim 6.000 Volkswagens en ruim 3.000 Seats, zo is vernomen bij invoerder D'Ieteren.

Bij de betrokken wagens kan het gebeuren dat bij snelle bochten met vijf mensen aan boord twee van de gordelsluitingen op de achterbank over elkaar gedrukt worden en de sluiting van de linkse gordel losspringt. Een Fins tijdschrift heeft op het probleem gewezen.

Volkswagen heeft nu voor een technische oplossing gezorgd waardoor het euvel van de baan is. De problemen zouden zich alleen voordoen in wagens met bouwjaar 2017 of 2018. Eigenaars van die Polo's krijgen binnenkort een brief thuisgestuurd met een uitnodiging om bij de garage langs te gaan. Dan worden de gordels kosteloos voorzien van een vernieuwd gordelslot.

5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Peter Bevers

    Sjoemelen? Flauwe reactie Ronald Boudewijns, dit zijn preventieve acties zoals er bij elk automerk voorkomen.Niets mis mee. Ik heb sinds 3 maand mijn 3e nieuwe Seat en rijdt al 25 jaar zonder zorgen, met een perfecte dealer service.

  • Gerard Braeckmans

    Ja frans, dan zou ik toch die rekening niet betalen. Garagist doet nog altijd niet wat hij denkt te willen doen. En heb je klacht ingediend bij Audi?

Lees meer