Hinder aan de grensovergang op de E40 in Adinkerke.
BELGA Hinder aan de grensovergang op de E40 in Adinkerke.

Voor vierde dag op rij zware hinder aan grensovergang: E40 afgesloten in Oostduinkerke

Vanochtend ging voor de vierde dag op rij de grensovergang met Frankrijk in Adinkerke dicht voor vrachtwagens. Dat bevestigt het Vlaams Verkeerscentrum. De politie en het verkeerscentrum raden aan om om te rijden via Doornik of Rijsel. De autosnelweg is in Oostduinkerke afgesloten.

Een actie van Franse douaniers in Calais en Duinkerke laat zich opnieuw voelen op de E40 aan de grensovergang ter hoogte van De Panne en Veurne. De politie heeft de snelweg in Oostduinkerke afgesloten om de file niet nog verder te laten aangroeien. Enkel lokaal verkeer wordt doorgelaten. Vrachtwagens moeten rechtsomkeer maken en de E40 richting Brugge terug oprijden.

Net zoals de voorbije dagen wordt er aangeraden om een omleiding te volgen. Wie vanuit Brussel komt, rijdt beter om via Doornik. Wie vanuit Gent of Brugge komt, kan de E17 volgen tot in Rekkem en dan via Rijsel naar Duinkerke rijden.

Brexit

Volgens Politiezone Westkust houden de vrachtwagenchauffeurs zich goed aan de regels en is de hinder op het lokaal wegennet eerder beperkt. Er stonden enkel iets meer chauffeurs op kant omdat de rij- en rusttijden moeten gerespecteerd worden.

De Franse douaniers willen met hun stiptheidsacties aantonen hoe de situatie zal zijn na de brexit, die voorzien is op 29 maart. Door de strengere douanecontroles dreigen vrachtwagens uren-, zelfs dagenlang, vast te staan vooraleer ze de Kanaaltunnel in of de ferryboot op mogen. 

4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Erwin Lambrechts

    geweldig dit gaat voor veel werkgelegenheid zorgen zo te zien

  • Patrick Van Overmeire

    Goed gezien van de Britse regering die waren het pamperbeleid van Europa moe en de transmigranten kunnen sneller opgepakt worden

Lees meer