Elektrische deelsteps duiken steeds vaker op in het Brusselse straatbeeld.
Hollandse Hoogte / Peter Hilz Elektrische deelsteps duiken steeds vaker op in het Brusselse straatbeeld.

Vooral openbaar vervoer voelt succes van elektrische deelstep in Brussel

Wie in Brussel met een elektrische deelsteps rijdt, gebruikt die overwegend in de plaats van het openbaar vervoer. Dat blijkt uit een bevraging van Brussel Mobiliteit, waarover De Standaard en Le Soir berichten. Brussel Mobiliteit is overtuigd dat de elektrische (deel)step een permanent verplaatsings­middel zal blijven, ook na de hype.

Van de 1.181 stepgebruikers die antwoorden indienden, zegt 44 procent van de eigenaars van een step dat een rit op de step soms een autorit vervangt. Bij gebruikers van de deelsteps is dat bij een op de vier het geval. Zij gebruiken de step overwegend in de plaats van open­baar vervoer (72 procent) of een wandeling (45 procent).

De gemiddelde rit op een step blijft met een duur van tien minuten vrij kort. De stepgebruiker is gemiddeld 33 jaar oud en heeft in 75 procent van de gevallen een ­diploma hoger onderwijs op zak. Dubbel zo vaak gaat het om mannen dan om vrouwen. 

12 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • guido vermeyen

    Hoe daar niet meer accidenten meer gebeuren....ze scheuren daar door de straten aan 35 / uur...

  • Jan Rodrigus

    vanderschoten, als jij graag een helm opzet, zet er dan één op, en al diegene die het niet doen, is hun eigen keuze, hoe meer doden hoe beter in deze overbevolkte wereld

Lees meer