Reizigers op de La Laguna-luchthaven in Tenerife, ter illustratie.
EPA Reizigers op de La Laguna-luchthaven in Tenerife, ter illustratie.

Voorbije dagen honderden Belgen gerepatrieerd uit het buitenland

Er zijn de voorbije dagen honderden Belgen gerepatrieerd die gestrand waren in het buitenland als gevolg van de reisbeperkingen vanwege de coronacrisis. Dat meldt minister van Buitenlandse Zaken Philippe Goffin (MR) maandagavond in een update. 

"Honderden Belgen die met vakantie zijn op de Canarische Eilanden keren momenteel terug naar België op verschillende vluchten voorzien door de Belgische regering. De eerste is gisteren opgestegen”, deelde Goffin mee. “België zal deze week nog verschillende andere repatriëringsvluchten organiseren.”

Eerder raakte al bekend dat tientallen Belgen vanuit Tunesië konden terugkeren in het kader van een Belgisch-Europees initiatief. Vanuit het Senegalese Dakar worden maandag en woensdag twee vluchten georganiseerd om meer dan 200 Belgen en andere Europeanen te laten terugkeren. In Zuid-Amerika heeft Buitenlandse Zaken zaterdag de terugkeer mogelijk gemaakt van 235 Europese burgers, waarvan de meerderheid Belgen waren. Dat gebeurde met een vlucht uit Buenos Aires. 

Travellers Online

"Nu steeds meer landen hun luchtruim of grenzen sluiten, blijft Buitenlandse Zaken alles in het werk stellen om een oplossing te vinden voor de meer dan 27.000 Belgen die nog zijn ingeschreven op het platform travellersonline.diplomatie.be", besluit Goffin.

Eerder op de dag zei de minister wel dat waarschijnlijk niet voor iedereen die wil terugkeren een oplossing gevonden zal worden. “Daar moeten we eerlijk in zijn”, zei hij in ‘De Ochtend’ op Radio 1. 

Lees ook: 

Brussels Airlines repatrieert 9.500 Belgen uit 14 landen op 56 vluchten

Nog 30.000 Belgen vast in het buitenland. Wat te doen indien je bent gestrand?

5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Kelly Verlinden

    Allemaal onnozelaars die het nodig vonden om begin maart nog op reis te gaan terwijl er al een pandemie was. Slim zijn die ook niet en dan komen smeken om terug naar huis te mogen.

  • roger reniers

    net terug uit Senegal,met dank aan de ambassade .Ook al heeft zweet ,bloed en tranen gekost ! Chaos ten top in Afrika !

Lees meer