Roger Simons.
rv Roger Simons.

Voormalig VRT-correspondent Roger Simons (93) overleden in Londen

Roger Simons, die meer dan veertig jaar lang vanuit Londen radioverslag uitbracht voor de VRT, is op 93-jarige leeftijd overleden in de Britse hoofdstad. Dat meldt de openbare omroep, die het nieuws vernam van zijn zoon.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Roger Simons werd in 1961 correspondent voor de VRT (eerst nog BRT) in Londen, nadat hij er al enkele jaren buitenlandcorrespondent was voor onder meer Gazet van Antwerpen en enkele Nederlandse kranten. In 1992 ging hij met pensioen, maar hij bleef verslag uitbrengen voor de VRT tot in 2002, toen hij 75 was, aldus de openbare omroep. Hij stond bekend om zijn specifieke stijl, en vooral, eigen stemgeluid.

Roger Simons kreeg naar aanleiding van zijn pensioen in 1992 de titel van Officier in de Orde van Leopold III, voor zijn verdienstelijke bijdrage aan de uitstraling van ons land, aldus nog de VRT. 

Fragment uit een interview met Roger Simons, na zijn pensioen

11 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Liesbeth Cuppens

    Roger Simons had een heel herkenbare stem en ook zijn slotzin -enigszins nasaal uitgesproken- was altijd dezelfde: "Roger Simons, BRT, Londen".

  • Dirk De Buyst

    Het strafste is dat hij niet graag in Engeland woonde en zelfs een zekere antipathie had voor de Britten.

Lees meer