3 .
Bart Boterman .

Voorpost hangt affiches omhoog langs snelweg: "Opgepast! Overstekende illegalen"

De extreemrechtse actiegroep Voorpost heeft afgelopen nacht langs negentien snelwegopritten verkeersborden gehangen met daarop de tekst "Opgelet: overstekende illegalen!" 

De borden zijn te zien aan verschillende opritten langs de E40 en de A10 richting Frankrijk en Calais. Voorpost wil met de actie autobestuurders waarschuwen dat "overstekende illegalen" wel degelijk een reëel gevaar vormen. 

3 .
Bart Boterman .

Ze verwijzen onder meer naar het dramatische ongeval dat twee weken geleden plaatsvond ter hoogte van de snelwegparking in Jabbeke (West-Vlaanderen). Een transmigrant die toen wilde ontsnappen aan een politiecontrole, stak zomaar de snelweg over. Hij werd dodelijk aangereden door een vrouw die op het rechterrijvak reed en de man niet meer kon ontwijken. Het ongeval krijgt mogelijk ook een financieel staartje voor de aanrijdster. Volgens de eerste vaststellingen van haar verzekeraar zal ze bijna volledig zelf opdraaien voor de kosten aan haar wagen. Een andere illegaal slaagde wel in zijn opzet en kon de snelweg veilig oversteken. 

Privébewakers

De parking in Jabbeke wordt al jaren gebruikt door transmigranten die er aan boord van een vrachtwagen willen klimmen richting het Verenigd Koninkrijk. Sinds deze week houdt een privéfirma verschillende snelwegparkings in het oog. Dat plan had minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) eerder al aangekondigd. Elke nacht worden nu vijf parkings bewaakt. Welke dat zijn, wordt beslist op basis van een risicoanalyse die de politie maakt. Geweld mogen de bewakers niet gebruiken, noch mogen ze mensen arresteren. Dat kan alleen de politie. 

3 Voorpost liet affiches drukken en plaatste die afgelopen nacht langs verschillende opritten op de E40 en de A10.
Facebook Voorpost Voorpost liet affiches drukken en plaatste die afgelopen nacht langs verschillende opritten op de E40 en de A10.

39 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Steve Van der Vekens

    ‘En niet stoppen, of ze carjacken je.

  • George Verbeek

    Zolang er niets aan de oorzaak gedaan wordt, namelijk dat de mensen ginder in miserie leven, zullen ze blijven komen!. Veel meer en veel betere ontwikkeingshulp is een prioroteit, een snelle oplossing is er niet.

Lees meer