2 De voortvluchtige  Suleyman Betelguiriev houdt zich wellicht op in zijn thuisland Tsjetsjenië.
rv De voortvluchtige Suleyman Betelguiriev houdt zich wellicht op in zijn thuisland Tsjetsjenië.

Voortvluchtige moordenaar van Mikey Peeters staat nu op Most Wanted-lijst

De voortvluchtige Tsjetsjeen Suleyman Betelguiriev (25) die in 2014 in het centrum van Brugge Mikey Peeters (19) doodstak, staat sinds vandaag als twintigste naam op de Most Wanted-lijst van de federale politie. Dat schrijven De Standaard en Het Nieuwsblad dinsdag.

Betelguiriev diende Mikey Peeters op 30 mei 2014 zes messteken toe na een woordenwisseling. Twee van de steken bleken dodelijk. Kort na de feiten vluchtte hij naar zijn thuisland Tsjetsjenië. De speurders vermoeden dat hij daar nog altijd zit.

Betelguiriev werd op 1 februari 2019 door het hof van assisen van West-Vlaanderen bij verstek veroordeeld tot dertig jaar opsluiting. De assisenjury veroordeelde zijn medeplichtige Steven Van Geel (26) tot acht jaar cel. De procureur wou hem achttien jaar achter de tralies.

De 
Most Wanted-lijst is de lijst met de meest gezochte voortvluchtige veroordeelde criminelen van het land. Onder anderen de extreemlinkse Turkse Fehriye Erdal en de Antwerpse IS-terrorist Hicham Chaib staan erop.

2 Medeplichtige Steven Van Geel (foto) kreeg acht jaar cel. Betelguirev werd bij verstek veroordeeld tot dertig jaar opsluiting.
Jan De Meuleneir/Photo News Medeplichtige Steven Van Geel (foto) kreeg acht jaar cel. Betelguirev werd bij verstek veroordeeld tot dertig jaar opsluiting.

18 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Paul Boutsen

    Als Tsjetsjenië hem niet wil oppakken en uitleveren, blokkeer dan de uitkeringen van de Tsjetsjenen hier in België. Zo wordt de werkende Vlaming eens niet gestraft om het gat in de begroting te dichten.

  • Anthony van der Borght

    Er is een verschil tussen 8 jaar en dertig jaar .. dat is bij iedereen zo.. opdraaien voor wat je uitsteekt

Lees meer