Vrachtwagen getakeld: A12 in Meise vrijgemaakt

Iets na 9 uur is de A12 van Brussel naar Antwerpen ter hoogte van Meise vrijgemaakt. De snelweg was er sinds 5 uur volledig versperd door een gekantelde vrachtwagen. Dat meldt Peter Bruyninckx van het Vlaams Verkeerscentrum. Het ging om een autotransport; enkele wagens waren  losgekomen en versperden mee de weg.

Verkeerscentrum on Twitter

Even voor 5 uur vanochtend kantelde een vrachtwagen die personenwagens vervoerde op de A12 van Brussel naar Antwerpen ter hoogte van Meise. Het voertuig lag in schaar op het wegdek, en een aantal van de personenwagens die het vervoerde lagen op de rijweg. Daardoor waren de drie rijstroken en de pechstrook versperd en kon er geen verkeer meer door.

De hulpdiensten kwamen ter plaatse. De chauffeur van de vrachtwagen zat gekneld in zijn voertuig en is zwaargewond. De persoon die op de passagierszetel zat, raakte lichtgewond.

Complexe takeling
Aanvankelijk was het de bedoeling om zo snel mogelijk een doorgang te creëren voor het verkeer, maar dat bleek niet mogelijk. "De A12 in de richting van Antwerpen ter hoogte van Meise blijft zeker nog versperd tot in de ochtendspits, omdat het takelen zeer complex wordt. De vrachtwagen en de aanhangwagen liggen over de hele snelweg, en het is niet duidelijk wat er bij het takelen zal gebeuren met de personenwagens die niet van het voertuig vielen. De situatie is dus erg complex", vertelde Peter Bruyninckx.

Lees meer