Vertommen

Vrachtwagen rijdt achteruit op E40: twee zwaargewonden

Op de E40-autosnelweg tussen Brussel en Luik is de rijbaan in Heverlee vrijgemaakt sinds kort na 8 uur. Door een ongeval met twee vrachtwagens was de snelweg er volledig versperd sinds 3 uur, maar het verkeer kon wel door via een laterale weg. Volgens de federale politie zijn bij het ongeval twee personen zwaargewond geraakt, twee inzittenden van een van de vrachtwagens.

Het ongeval gebeurde rond 3 uur ter hoogte van het Texaco-tankstation. Volgens de federale politie reed een vrachtwagen achteruit op de snelweg, vermoedelijk omdat hij de afslag naar het tankstation had gemist. Een tweede vrachtwagen reed met een zware klap achteraan op de eerste in, waardoor de twee inzittenden van die tweede vrachtwagen klem kwamen te zitten. Zij moesten door de brandweer bevrijd worden en werden in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis. Rond 5 uur kwam evenwel het bericht dat hun toestand zich gestabiliseerd had en dat ze niet meer in levensgevaar verkeerden.
        
Door het ongeval was de snelweg in de richting van Luik volledig afgesloten en pas rond 8 uur waren beide wrakken getakeld en was het wegdek schoongemaakt, zodat de rijbaan kon vrijgegeven worden.

Lees meer