UNKNOWN

Vrees voor nieuwe moeilijkheden in Kuregem

De rellen in Kuregem van donderdagnacht, waarbij jongeren eerst een elektriciteitscabine vernielden en later agenten in een hinderlaag trachten te lokken, zouden de voorbode kunnen zijn van meer onrust in de Brusselse probleemwijk tijdens het weekend. Dat meldt De Standaard op zijn website.

Weerspanningheid
Na de onrust van eergisteren wordt rekening gehouden met verdere moeilijkheden in de buurt. Donderdag was de eerste keer sinds de invoer van de nultolerantie twee maanden geleden dat de ordediensten zo expliciet werden uitgedaagd. Agenten pakten zes jongeren op, waarvan er twee werden overgedragen aan het parket op verdenking van weerspannigheid en het voorbereiden van een aanslag. Mogelijk worden sentimenten tegen de politie daardoor aangewakkerd.

Anderlecht-Club
Daarnaast wordt vanavond ook de Playoff I-topper tussen Anderlecht en Brugge gespeeld. Uiteraard worden er tijdens de topmatch agenten ingezet om de veiligheid te garanderen. "Maar rond twee uur vertrekken de extra agenten weer. Dan bestaat de kans dat ze opnieuw proberen te provoceren", klinkt het bij de politie. (tw)

Lees meer