3 Jonas en Matthias begrijpen niet hoe hun vriend zo zwaar door het lint kon gaan.
Kos Jonas en Matthias begrijpen niet hoe hun vriend zo zwaar door het lint kon gaan.

Vrienden begrijpen niet waarom doodrijder vluchtte

De jongeman uit Haaltert die zondag Johanna Van Damme en haar 3-jarige dochtertje Axelle van het voetpad maaide in Aalst, blijft aangehouden. C.C. had liefst 2 promille in het bloed en reed ook veel te snel. De vrienden van de jongeman kunnen niet vatten waarom hij dronken achter het stuur kroop. "Hij was de eerste om zijn wagen te laten staan en een taxi te bellen", vertelt Matthias, die zaterdag nog op stap was met C..

Goedlachse schilder. Beleefde jongen. De rustigste van de bende. Zo kennen z'n vrienden C.C. Maar diezelfde tiener maaide zondagmiddag Johanna Van Damme en Axelle van de baan voor feestzaal 't Gouden Mondje in de Aalsterse deelgemeente Nieuwerkerken. Hij was onder invloed van alcohol, reed veel te snel en vluchtte na de feiten. Hij reed zelfs door een rood licht. Het contrast tussen die zware feiten en zijn reputatie kan voor zijn vrienden niet groter zijn.

Toen ik vernam dat het om een zwarte Seat Leon ging, besefte ik meteen dat hij het was

Matthias

Van feestje naar café

Boezemvriend Matthias Blondeel was zaterdagavond, voor het ongeval, nog met C. naar een feestje bij enkele vrienden thuis geweest. Daarna trok het gezelschap nog naar een cafeetje in Aalst.

"Niet stomdronken"

"Rond vijf uur vertrok ik samen met mijn vriendin naar huis, Mijn vriend was aan de praat geraakt met een meisje en bleef nog wat langer", vertelt Matthias. "Op dat ogenblik was hij zeker niet stomdronken." Daarna hoorden de vrienden niets meer van de jongeman. "Plots kreeg ik telefoon van een vriend", zegt Matthias. "Of ik het middagnieuws gehoord had. Toen ik vernam dat het om een zwarte Seat Leon ging, besefte ik meteen dat hij het was."

LEES ER MEER OVER VANDAAG IN HET LAATSTE NIEUWS, OOK VERKRIJGBAAR IN DIGITALE VERSIE

3
Tom Vierendeels
3
Medialaan

Lees meer