(Illustratiefoto)
THINKSTOCK (Illustratiefoto)

Vrouw (29) bedreigde spelende kinderen met mes

Een 29-jarige vrouw heeft zich vandaag voor de Brugse correctionele rechtbank moeten verantwoorden voor het bedreigen van twee spelende kinderen uit de buurt. Sofie I. greep naar een mes omdat ze vond dat de kinderen te veel lawaai maakten met hun bal.

Op 28 april 2013 verbleef de beklaagde op het appartement van haar toenmalige echtgenote in Brugge. Door psychologische problemen lag ze die namiddag in bed, tot ze gewekt werd door de spelende kinderen. I. ging met een mes op de kinderen van amper 12 en 8 jaar oud af.

De vrouw beweert dat ze nooit de intentie had om de kinderen fysiek te bedreigen. Ze zou enkel de bedoeling gehad hebben om hun bal plat te steken. Toen de jongen 'sorry' zei, zag ze ook van dat plan af. Ondertussen is de beklaagde verhuisd naar Roeselare. De verdediging wees op het blanco strafblad van Sofie I. en vroeg opschorting van straf.

De burgerlijke partijen vroegen in totaal een schadevergoeding van 1.500 euro. De rechter heeft de beklaagde nu de kans gegeven om hierover een regeling te treffen met de ouders van de kinderen. De zaak wordt daarom pas op 4 november voortgezet.

Lees meer