THINKSTOCK

Vrouw drinkt ruim 16 glazen, ramt paaltje en wil weer wegrijden

Een 50-jarige vrouw, die duidelijk boven haar theewater was en gistermiddag in Bilzen de plek van een verkeersongeval met stoffelijke schade wilde verlaten, werd door omstaanders tegengehouden in afwachting van de politie. Ze kon niet meer op haar benen staan. Bij een test blies ze maar liefst 4,13 promille. Naar eigen zeggen had ze alleen "een paar glaasjes wijn gedronken".

Omstreeks 11.30 uur ramde ze met haar BMW een paaltje op de Markt in Bilzen. Ze wilde wegrijden, maar mensen in de buurt konden dat voorkomen. De politie moest de dronken vrouw uit haar voertuig helpen. Bij een ademtest en ademanalyse blies ze liefst 4,13 promille. Omgerekend met behulp van de site van de KU Leuven zou die dame zo'n 16 à 20 glazen hebben gedronken. "Je valt in een slaap waaruit je moeilijk kan gewekt worden", vermeldt de KUL.

De vrouw werd bestuurlijk aangehouden. Na een medische controle door een dokter werd ze naar het ziekenhuis gebracht omdat er een reëel gevaar was dat ze door het overmatig alcoholgebruik in een coma zou belanden. Haar rijbewijs werd voor vijftien dagen ingetrokken. Ze moet zich later in nuchtere toestand voor de politierechtbank verantwoorden.

Lees meer