2
jvk

Vrouw rijdt met gestolen auto van doofstomme kennis motard omver

De 23-jarige vrouw die vanmorgen opgepakt werd nadat ze tijdens een achtervolging door de politie een motorrijder had aangereden in Gent had de wagen gestolen van een doofstomme kennis. Dat meldt het parket. Ze zal voorgeleid worden, samen met twee tieners die bij de feiten betrokken waren.

De wagen was eigendom van een 28-jarige doofstomme vrouw uit Gent. De 23-jarige vrouw was op bezoek gegaan bij het slachtoffer, samen met twee jongens van 17 en 18 jaar. Ze vroegen om een ritje te maken met de wagen, maar het slachtoffer weigerde eerst.

Te wild
Uiteindelijk stemde ze toe, op voorwaarde dat ze kon meerijden. Ze zat achterin de wagen, maar vond dat de 23-jarige vrouw veel te wild aan het rijden was. Ze communiceerde -via sms omwille van haar handicap- dat ze naar huis wilde.

De 23-jarige vrouw reed echter de parking van de E17 in Nazareth op. Het slachtoffer werd uit de wagen geduwd en achtergelaten. Ze kon later een andere auto doen stoppen op de parking en ging aangifte doen van de diefstal bij de politie in Deinze.

160 km/u
De gestolen wagen werd geseind en door de Gentse lokale politie opgemerkt. Tijdens een achtervolging reed de 23-jarige vrouw tot 160 kilometer per uur. Aan de Vliegtuiglaan, ter hoogte van meubelzaak Weba, reed de vrouw uiteindelijk de motorrijder aan.

Het slachtoffer was een 55-jarig lid van een motorclub uit het Gentse. Hij zou een gebroken arm hebben. Hij was deze morgen onderweg naar Moerzeke, bij Hamme. Daar startte vandaag de Herfstrit van de vzw Hartrijders, met een tombola ten voordele van de Vlaamse Vereniging Autisme.

Nummerplaten verwisseld
De twee tieners zaten niet in de wagen op het moment van het ongeval. De nummerplaten van de auto waren verwisseld, zegt het parket. De vrouw ging na de aanrijding met de motorrijder overkop met de wagen en raakte lichtgewond.

De vrouw werd opgepakt, net als de twee tieners. De minderjarige jongen wordt voorgeleid bij de jeugdrechter. De 18-jarige jongen en de 23-jarige vrouw worden voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Het parket vraagt hun aanhouding.

2
jvk

Lees meer