Foto ter illustratie.
BELGA Foto ter illustratie.

Vrouw wordt verkracht maar denkt dat het haar vriend is

De correctionele rechtbank van Mechelen heeft vandaag een man tot drie jaar cel veroordeeld voor de verkrachting van een vrouw. Zij dacht dat het haar vriend was die bij haar in bed kroop en verzette zich niet. Pas later werd duidelijk dat het om iemand anders ging.

Op 3 september 2013 beleefde de vrouw een romantische avond met haar vriend op zijn appartement. De vriend ging even naar de nachtwinkel en kwam onderweg de beklaagde tegen. De twee raakten aan de praat en toen de beklaagde vroeg of hij op het appartement naar het toilet mocht gaan, liet de vriend dit toe.

Even later zag de vriend de toiletdeur openstaan en stelde hij vast dat de slaapkamerdeur op slot was. Via het dakterras ging hij op het raam kloppen, waar even later zijn vriendin verschrikt kwam kijken. Zij sliep in de slaapkamer en had gemerkt dat iemand bij haar in bed was gekropen. Omdat zij dacht dat het om haar vriend ging, had ze geen weerstand geboden. Pas toen ze haar vriend aan het raam zag staan, besefte ze wat er was gebeurd. Intussen was de beklaagde gevlucht.

Camerabeelden

De man heeft altijd ontkend iets met de feiten te maken te hebben. Hij beweerde het slachtoffer en haar vriend nooit eerder te hebben gezien. Maar er bestaan camerabeelden waarop beide mannen samen te zien zijn en de uitbater van de nachtwinkel bevestigde dat de twee samen in zijn winkel stonden.

De beklaagde werd door de rechtbank ook uit zijn rechten ontzet.

Lees meer