Illustratiefoto.
Getty Images/Cultura RF Illustratiefoto.

Vrouwelijke stalkers krijgen tien maanden cel voor terroriseren van juf na “onbeantwoorde verliefdheid”

De correctionele rechtbank van Leuven heeft twee vrouwen veroordeeld tot tien maanden cel voor woonstschennis en belaging van een ex-lerares. Een “onbeantwoorde verliefdheid” lag aan de basis van onophoudelijke stalking.

Cindy B. en Elisa D. waren geobsedeerd door de ex-leerkracht van B. Tussen 1 november 2016 en 30 mei 2017 werd de vrouw meermaals belaagd door de twee.

Volgens de rechtbank moeten de feiten van belaging gekaderd worden "in een onbeantwoorde verliefdheid van beide beklaagden op de lerares". Zij konden dat niet verwerken. 

Punaises in de tuin

Cindy B. en Elisa D., die een koppel vormen, drongen in maart 2017 enkele keren de woning van het slachtoffer binnen. Op de oprit en in de voortuin strooiden ze nagels en punaises uit. De leerkracht werd ook herhaaldelijk begluurd in en rond haar huis.

De verliefdheid zette de beklaagden ertoe aan om het slachtoffer voortdurend te achtervolgen. Tot op haar werk toe. Ook in het woon-werkverkeer werd hun aanwezigheid door het slachtoffer als verontrustend ervaren. Zij diende uiteindelijk klacht in en stelde zich burgerlijke partij.

“Obsessief en dreigend”

Volgens de rechter gaven de twee beklaagden "blijk van obsessief en dreigend gedrag dat niet stopte". Zij werden veroordeeld tot tien maanden cel. De straf is met uitstel onder zes probatievoorwaarden. Zo kregen ze een straatverbod binnen een straal van 500 meter rond de woning van het slachtoffer en een contactverbod.

De lerares kreeg een morele schadevergoeding van 1.500 euro.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer