Matteo Kopriva en enkele collega's studeren in de inkomhal van het rectoraatsgebouw.
Baert Marc Matteo Kopriva en enkele collega's studeren in de inkomhal van het rectoraatsgebouw.

VUB-studenten "blokken" in rectoraatsgebouw uit protest tegen veldrit op campus

Een twintigtal studenten van de Vrije Universiteit Brussel (VUB) heeft samen in het rectoraatsgebouw al "blokkend" geprotesteerd tegen een veldrit die op 6 januari plaatsvindt op de campus Etterbeek. De studenten vinden het niet normaal dat er tijdens de blokperiode overlast wordt gecreëerd.

De veldrit vindt plaats op 6 januari maar in de dagen ervoor en erna zullen er verschillende voertuigen op en rond de campus rijden en wordt het hele parcours opgezet. Een deel van de campus wordt afgesloten.

"Dit is ongehoord", zegt Matteo Kopriva, initiatiefnemer van het studentenplatform Blijf Van Onze Blok. "Wij vinden dat de VUB als universiteit de taak heeft om een omgeving te bieden waar stress voor de blokkende studenten geminimaliseerd wordt zodat ze kunnen slagen voor hun examens. Zeker studenten die al moeite ondervinden om thuis te studeren, zullen hier last van ondervinden."

Het studentenplatform heeft een petitie opgestart om de afgelasting van de veldrit te vragen. Dat die er komt, lijkt erg onwaarschijnlijk. "Het is vanzelfsprekend dat we de overlast voor de studenten tot een minimum willen beperken. We hebben extra blokruimtes voorzien en de koten blijven bereikbaar", zegt VUB-woordvoerder Sicco Wittermans.

De veldrit is ook gratis voor de VUB-studenten. De universiteit benadrukt nog dat de organisatie in handen ligt van Golazo.

2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Jean West

    Thuis worden ze gestoord om te blokken. Dat ze dan thuis van hun neus maken.

  • andré joye

    Ga thuis blokken en maak daar van uw oren als het niet stil genoeg is!

Lees meer