aa
Getty Images aa

Waalse jongen (12) per ongeluk gedood door schot uit loodjeskarabijn

Een tiener uit het Henegouwse Les Bons Villers is per ongeluk om het leven gekomen door een schot uit een loodjeskarabijn. Het incident deed zich vorige week voor in Villers-la-Ville, bevestigt het parket van Waals-Brabant.

De twaalfjarige jongen was bij een van zijn beste vrienden toen hij getroffen werd door een schot uit het wapen van de vader van zijn vriend. "Het ongeval gebeurde vorige week maandag toen de kinderen aan het spelen waren met een loodjeskarabijn van de vader die in Sart-Dames-Avelines woont. De ene jongen schoot manifest naar de andere. Het slachtoffer werd ter hoogte van een vitaal orgaan geraakt", preciseert de procureur van Waals-Brabant. 

De twaalfjarige jongen werd onmiddellijk overgebracht naar het ziekenhuis. Daar is hij donderdag overleden aan een longperforatie.

Omdat er twee minderjarige bij betrokken zijn, opende de sectie jeugd van het parket Waals-Brabant een onderzoek. De procureur bevestigt de accidentele piste.

14 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • michel De Blay

    @ Willy Verbeeck. Vanop 100 meter schieten ze er wel een hert mee dood, dus een long doorboren zal zeker wel gaan zeker.

  • ROBERT GERTS

    De foto vertoond idd allesbehalve een op luvhtdruk aangedreven wapen, maar een kruitwapen, waarvoor een licensie vereist is. En zelf een gat boren in de loop telt niet! Dat moet men laten doen, en dan verwijderen ze ook de slagpin, voorzien van een attest.

Lees meer