Kinderen zijn niet de motor van de besmettingen.
Florian Van Eenoo photonews Kinderen zijn niet de motor van de besmettingen.

Exclusief voor abonnees

Waarom Covid-19 kinderen heeft gespaard: “Ze zijn weinig ziek, waarschijnlijk ook weinig besmettelijk en genezen snel”

Virus heeft weinig vat op het jonge grut: slechts 0,73 % van alle besmettingen bij kinderen tot 9 jaar, 1,25 % bij 10- tot 19-jarigen

Covid-19 heeft de kinderen gespaard. Amper 0,73 % van de bevestigde besmettingen is bij kinderen jonger dan tien jaar en in de leeftijdsgroep van 10 tot 19 gaat het om 1,25 %. “Ze zijn weinig ziek, waarschijnlijk ook weinig besmettelijk en genezen snel”, zegt kinderpneumoloog François Vermeulen (UZ Leuven). Ouders moeten zich geen zorgen maken over kinderen die straks op kamp vertrekken: ze zullen daar nog eerder buikgriep dan Covid-19 krijgen.

Je hebt 13% van dit artikel gelezen

8 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Jan De Maeyer

    Kinderen krijgen geen griepvaccin, sommige ouderen wel, misschien door een vaccin te krijgen je zelf niet genoeg afweerstoffen maakt, is om over na te denken vind ik.

  • Sandra Peeters

    Wat voor een vraag is dat? Zijn we nu zo compleet gek geworden dat we een menselijke eigenschap als discriminatie gaan toewijzen aan een virus? Echt?! Wat denken jullie dat die een vergadering hebben gehouden en unaniem beslist ' weet je wat die kinderen, bweek, maar die oudjes, laten we die is lekker te grazen nemen'... echt mensen, mag het nog even serieus blijven. Ik vraag me hoe langer hoe meer af of er in België nog verstandelijk volwassen mensen zijn.

Lees meer