Illustratiebeeld.
EPA Illustratiebeeld.

Exclusief voor abonnees

Waarom mag men als beesten op elkaar heel Europa rondvliegen, maar mag Bart Peeters niet optreden voor een verzameling bubbels?

Noël Slangen overschouwt de politieke week

De belangrijkste verantwoordelijken voor de tweede coronagolf zijn intussen gekend: twee huwelijksfeesten, een verjaardagsfeest en - volgens Antwerps gouverneur Cathy Berx - cultuurliefhebbers, want die blijven na een voorstelling in bosjes rondhangen om na te praten. De cultuur- en evenementsector mag in deze crisis een nominatie op zak steken als meest getroffen sector. Het valt op hoe weinig krediet de sector geniet bij de politiek. 

Je hebt 18% van dit artikel gelezen

74 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • phil smedts

    Het probleem met de cultuursector is dat je langere tijd met een hoop mensen in een gesloten ruimte zit, en er hoe langer hoe meer aanwijzingen zijn dat het virus zich ook via aerosolen kan verspreiden, en dat deze aerosolen lang kunnen blijven hangen, wat dus gevaarlijk is voor besmetting. Los daarvan is het opeengepakt gaan zitten in een vliegtuig natuurlijk waanzin, maar je moet niet omdat dit toegelaten wordt, wegens sterke bedrijfsobbygroepen, ook andere besmettingsrisico's gaan toelaten.

  • Emiel Wolfs

    Wie wil vliegen heeft dat recht, maar als ze daarna covid krijgen zou het maar al te logisch zijn dat ze zelf opdraaien voor de kosten. ZONDER tussenkomst van het ziekenfonds.

Lees meer