EPA

Exclusief voor abonnees

Waarom onze overheid al weken zegt dat we niet massaal mondmaskers moeten dragen

Steeds meer landen, ook Europese, vragen hun bevolking om verplicht een mondmasker op te zetten als ze het huis verlaten. Bij ons houdt de overheid al weken vol dat zoiets “volstrekt zinloos” is in de strijd tegen Covid-19. Maar klopt dat ook? De waarheid is dat praktische bezwaren minstens even hard doorwegen als wetenschappelijke.

Je hebt 6% van dit artikel gelezen

217 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • wilfried vanderhaegen

    Gisteren gezien op vrt nieuws in oostenrijk trek je mondmakers gewoon uit automaat hier zijn er nog niet voldoende voor verplegend personeel met niets in orde zoals altijd in dit land met de hoogste belastingen hopelijk wordt er na corona een grote kuis gehouden bij die profiteurs!

  • Dirk Parein

    Als je ‘s winters uitademt / spreekt zie je hoe ver jouw adem en die van diegene waartegen je praat, draagt. Met een sjaal rond je hoofd is dat duidelijk minder. Idem dito dus met een mondmasker, ingewikkelder is het niet, duidelijker wordt het niet, behalve natuurlijk voor De Block en haar “wetenschappelijke” acoliet Van Ranst.

Lees meer