2 Wickr, een soort Deliveroo-app “maar dan voor drugs”.
Getty Images/Maskot Wickr, een soort Deliveroo-app “maar dan voor drugs”.

Exclusief voor abonnees

Waarom Wickr de favoriete app van drugsdealers en -gebruikers is: “Ik kan sneller drugs laten leveren dan een pizza”

“Een soort Deliveroo, maar dan voor drugs.” Zo omschrijven drugsdealers en -gebruikers Wickr, hun nieuwste favoriete app. Wickr is bezig aan een opmars in België en heeft al bijna 12.000 gebruikers. Anoniem, veilig voor de politie, én de bestelling wordt aan huis geleverd. 

Je hebt 5% van dit artikel gelezen

8 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Marc Spandel

    Waarom mogen de media 'reclame' maken voor die app? Mijns inziens is deze app een soort contact- tracing app. De overheid kan deze app via 'omfloerste reclame' gemakkelijk aan de man/vrouw brengen om een databank aan te leggen die 'gebruikers' en 'dealers' in kaart brengt, zonder dat ze hier bewust van zijn. Snap je de 'reclame- campagne'?

  • Vladimir De Leeuw

    Het wordt hier wel héél verkeerd voorgesteld: Wickr heeft niets met drugs te maken. Wickr is gewoon een veilig communicatie app, zoals bv Whatsapp, of Skype, maar veiliger. Je zou ook kunnen zeggen dat een gewone telefoon met drugs te maken heeft, omdat je daar ook mee kan bestellen (daar kunnen ze wel gemakkelijk afluisteren). In feite zou iedereen Wickr moeten gebruiken (, maar geen drugs wel te verstaan)

Lees meer