Wallonië, waar 1 miljoen Vlamingen thuis zijn

Elk jaar trekken steeds meer Vlamingen de taalgrens over om in Wallonië te gaan wonen, omdat de vastgoedprijzen veel interessanter zijn. Wallonië zou zelfs een miljoen Vlamingen tellen, zo stelt de Association pour la Promotion de la Francophonie en Flandre, zo schrijft La Dernière Heure.

Betaalbare woningen en groene omgeving
Volgens de krant beslissen jaarlijks meer en meer Vlamingen om naar Wallonië te trekken omdat de prijzen van woningen er nog betaalbaar zijn, maar ook voor de groene omgeving. In Geldenaken bijvoorbeeld is er een jaarlijkse stijging van ongeveer 10 procent van Vlamingen.

Exactere cijfers zijn er niet, bij gebrek aan een echte telling. Een studie van de Confederatie van Immobiliënberoepen (CIB) Vlaanderen kozen in 2006 bijna 250.000 Vlamingen voor Wallonië.

Eén Waal op drie is Vlaming
Volgens de Association pour la Promotion de la Francophonie en Flandre (APFF) zouden er zelfs een miljoen Vlamingen in Wallonië wonen. Dat betekent dat, zonder het aantal vreemdelingen, één Waal op drie... Vlaming is, aldus La Dernière Heure. (belga/lb)

De vastgoedprijzen in Wallonië liggen veel lager dan in Vlaanderen.
UNKNOWN De vastgoedprijzen in Wallonië liggen veel lager dan in Vlaanderen.

Lees meer