THINKSTOCK

Warm maar bewolkt

Vanmiddag domineren wolken het weerbeeld aan zee en in het westen. Elders is er ruimte voor zon. Over het oosten en zuidoosten zijn er zelfs flinke perioden met zon. Er waait een zwakke tot matige wind uit het noorden tot noordoosten. De maxima bedragen 20 graden aan de kust, 26 graden in het centrum en 29 graden in Lotharingen. Vanavond en -nacht blijft het meestal bewolkt over het westen. Elders zijn er opklaringen. De minima bedragen 14 tot 17 graden.

Vanavond en -nacht blijft het meestal bewolkt over het westen. Elders zijn er opklaringen. De minima bedragen 14 tot 17 graden.

Morgen blijft het droog met zonnige perioden. Alleen aan zee en over het westen van het land komen er tijdens de ochtend nog veel wolken voor. De wind waait zwak tot matig uit richtingen tussen het noorden en oosten. De maxima bedragen 22 graden aan zee, 27 graden in het binnenland en 30 graden in de Gaume.

Wisselvallig weekend
Donderdag kan het in het binnenland op vele plaatsen 30 graden worden, maar aan zee is het koeler. Er is geregeld zon, maar later neemt de kans toe op enkele regen- of onweersbuien. Vrijdag komen er nog enkele buien voor bij ongeveer 22 graden. Zaterdag is het vaak bewolkt, maar de buienkans wordt klein bij 20 graden. Zondag verloopt vrijwel droog met zonnige perioden bij zowat 23 graden. Na het weekend wordt het licht wisselvallig.

Lees meer