belga

Exclusief voor abonnees

Wat betekent de afschaffing van de woonbonus en verlaging van erfbelasting voor uw portefeuille?

De belasting op verdriet verlagen, en de subsidie voor de baksteen slopen. In zijn startnota, die als basis moet dienen voor de Vlaamse regeringsonderhandelingen, mikt De Wever op enkele belastinghervormingen die ook zijn portefeuille treffen: het uitdoven van de woonbonus én het kwijtschelden van de erfbelasting voor partners en minderjarige, inwonende kinderen.

Springt het meest in het oog: het uitdoven van de woonbonus. Dat is, ter herinnering, de belastingvermindering voor wie een lening afsluit om een woning te kopen of te bouwen. Een fiscaal voordeel op maat van de Vlaming, die nog steeds de baksteen in de maag heeft. Een stevige bonus ook, die mits een goed getimede lening kon oplopen tot 1.560 euro per jaar. 

Je hebt 15% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels op HLN.be en in de app
  • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis

91 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • pascal de bruycker

    Hier in de buurt een resem nieuwe "sociale" woningen voor de nieuwe Belgen , maar voor eigen familie ( alleenstaande vrouw met 2 kids ) kan het net niet , ze verdient net iets te veel....Bijna 10 jaar op wachtlijst , en dan worden de kinderen groot en is ze alleen en moet ze maar iets vinden op de prive immo... Welkom in het rechtvaardige Vlaanderen , eigen volk laatst...Sukkels !En het ergste is dat alle "democratische" partijen dit beleid voeren...

  • ronny steurbaut

    is toch duidelijk wie hier het meest voordeel bij heeft ! koppels met meerdere woningen en/of een groot vermogen , dat zijn dus de grote inkomens . lees :de wetsveranderaars zelf en niet de gewone werkman die zo dom was voor hen te stemmen .

Lees meer