De eerste persconferentie van de regering-Michel II afgelopen week.
BELGA De eerste persconferentie van de regering-Michel II afgelopen week.

Exclusief voor abonnees

Wat mag een regering ‘in lopende zaken’ nog doen?

Nu de Koning het ontslag van de regering aanvaard heeft, gaat die in lopende zaken, tot er na 26 mei een nieuwe regering is gevormd. Maar wat kan een regering in lopende zaken nog doen?

Je hebt 10% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
  • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis

5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Etienne Callebout

    Zo kan je zien , dat hier in het Belgen landje de regering de volksvertegenwoordigers , het parlement het verkies vee niet nodig heeft om verder te doen met wat ze reeds vier jaar doen geld uit de gewone burger zijn portefeuille halen om te geven aan de hele rijken , zie onlangs de beslissing van het gerecht over Fortis . Scheiding van machten maar ons kent ons zelf over de machten heen .

  • Andre Marijssen

    Weer kenners zo te zien, zouden beter alle artikels lezen, direct nieuwe verkiezingen zouden het land tot 2 jaar lam leggen. Een regering van lopende zaken tot mei 2019 is een verstandige keuze. Er is veel goed wil, zelfs Nva smelt samen met Sp.a. Wat de pers hier mee te zien heeft moet men mij eens uitleggen. Due informeren ons correct. Dit is een democratie , ze volgen de belangen van een burger.

Lees meer