De eerste persconferentie van de regering-Michel II afgelopen week.
BELGA De eerste persconferentie van de regering-Michel II afgelopen week.

Exclusief voor abonnees

Wat mag een regering ‘in lopende zaken’ nog doen?

Nu de Koning het ontslag van de regering aanvaard heeft, gaat die in lopende zaken, tot er na 26 mei een nieuwe regering is gevormd. Maar wat kan een regering in lopende zaken nog doen?

Je hebt 10% van dit artikel gelezen

5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Etienne Callebout

    Zo kan je zien , dat hier in het Belgen landje de regering de volksvertegenwoordigers , het parlement het verkies vee niet nodig heeft om verder te doen met wat ze reeds vier jaar doen geld uit de gewone burger zijn portefeuille halen om te geven aan de hele rijken , zie onlangs de beslissing van het gerecht over Fortis . Scheiding van machten maar ons kent ons zelf over de machten heen .

  • Andre Marijssen

    Weer kenners zo te zien, zouden beter alle artikels lezen, direct nieuwe verkiezingen zouden het land tot 2 jaar lam leggen. Een regering van lopende zaken tot mei 2019 is een verstandige keuze. Er is veel goed wil, zelfs Nva smelt samen met Sp.a. Wat de pers hier mee te zien heeft moet men mij eens uitleggen. Due informeren ons correct. Dit is een democratie , ze volgen de belangen van een burger.

Lees meer