Illustratiebeeld.
Photo News Illustratiebeeld.

Wat mag wél en wat mag niet? Politie weet het nog steeds niet

Bij het comité P, de waakhond van de politiediensten, zijn sinds het begin van maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus al 27 klachten binnengelopen van mensen die vinden dat ze ten onrechte een proces-verbaal kregen. Dat schrijven Het Nieuwsblad en Gazet van Antwerpen.

Er is nog steeds onduidelijkheid over wat mag en niet mag. Een duidelijke handleiding voor de politie over de coronamaatregelen - een interventiegids - was voor vrijdag beloofd, maar is opnieuw uitgesteld.

Op het kabinet van minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem klinkt het dat moeilijk is een definitieve interventiegids te maken, zolang er nog zinnen en komma's worden bijgeschreven in het ministerieel besluit. "De realiteit van deze crisis verandert elke dag", luidt het.

77 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Vladimir De Leeuw

    Hoe komt het dat de politie dat nog niet weet? Lezen die geen kranten? Het staat zelfs in het Staatsblad. Het is overduidelijk reeds meerdere malen gezegd op radio en tv. Vragen en antwoorden staan op info-coronavirus, er is een info-telefoonlijn enz... en nóg weten ze niet wat mag en niet mag. Zou het waar zijn dat iedereen die geen werk vindt, welkom is bij de politie, dat ze daar toch geen IQ-tests doen? Ik weet echter de verborgen agenda, de situatie aangrijpen om een politiestaat te maken.

  • Dirk Vregels

    Nieuwe bazen maken nieuwe wetten en veel bazen maken veel wetten, rara waar zit dus de oplossing.

Lees meer