Waterkanon spuit gevel VOKA schoon

De politie heeft de werkgeversorganisatie Voka een handje geholpen om de gevel van het hoofdgebouw schoon te maken met het waterkanon. Die was door een honderdtal vakbondsmensen bekogeld met eieren. Eerder werd ook het hoofdkwartier van de N-VA geviseerd.

De betogers, hoofdzakelijk met rode jassen van de socialistische vakbond, hadden eieren mee voor een korte belegering van het hoofdkwartier van de N-VA in de Koningstraat. De politie, met enkele tientallen manschappen in de buurt, had de weg versperd en stond met helmen, schilden en beenbeschermers het hoofdkwartier van de politieke partij te verdedigen.

"Onze agenten hebben een stevige dosis eieren over zich gekregen", zegt politiecommissaris Ilse Van de Keere. Even kwam het tot schermutselingen toen enkele betogers door de wegversperring de perimeter probeerden binnen te dringen. De politie moest traangas gebruiken. Wat later trok de groep honderd meter verder naar Voka.

De actievoerders trakteerden het gebouw van de werkgeversorganisatie op een flinke dosis chocomelk en eieren. Ook hier bewaakten agenten het gebouw in gevechtsuitrusting. Er zouden geen gewonden gevallen zijn en de gebouwen zouden geen schade hebben opgelopen. Volgens de politie gaat het om de vakbondslui die eerder aan het kantoor van minister-president Vervoort actie hadden gevoerd.

Lees meer