3
EPA

Exclusief voor abonnees

We zullen nog lange tijd in een coronawereld moeten leven

We zullen nog een hele tijd in een coronawereld leven. Hoe komt het dat er na deze uitbraak nieuwe uitbraken zullen volgen? Wanneer mogen we een nieuwe opstoot verwachten? En wat als we toch een vaccin vinden en het virus muteert?

Elke epidemie, ook deze corona-epidemie, verloopt in fasen. “In het begin raakten mensen geïnfecteerd door een bepaald gedrag, bijvoorbeeld omdat ze op reis geweest waren”, zegt Erika Vlieghe, professor infectieziekten UA en UZA. “In een tweede fase werden de meer kwetsbare mensen getroffen. In een derde fase - en dat is wat we nu zien - is de epidemie in volle gang. We zien dat de ziekenhuizen nu ziekere mensen binnenkrijgen, omdat de ziekte in hun lichaam al langer bezig is. Die komen bovenop diegenen die al in het ziekenhuis liggen.”

Je hebt 16% van dit artikel gelezen

43 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Rob Beerens

    Moto rijders zullen er weer niet bij zijn, maar de verkeerstaks dat mogen we betalen. Wie wij kunnen besmetten enkel ons zelf of wat denk je met onze helm op.

  • Baldr VanHoek

    Uiteraard en dat was in het verleden ook niet anders. Dus veel zal er niet veranderen.

Lees meer