2
Twitter/@FDW_VB

Website Dewinter gehackt door Islamitische groepering

De website van Vlaams Belang-politicus Filip Dewinter is gehackt door de radicale islamitische groepering Akincilar, zo liet het kopstuk van extreemrechts zelf weten via Twitter. "Vrije meningsuiting geldt niet voor wie islamkritisch is", reageerde hij. Dewinter wil ook een klacht indienen.

Op de webstek staat een foto van Dewinter die met een exemplaar van de Koran zwaait in het halfrond van de Kamer. Daar noemde hij het boek onlangs nog "de reden van heel wat onheil, de bron van alle kwaad, een license to kill". Over de foto is een verbodsteken geplaatst, met daaronder teksten als "Indeed the evil upon this world is not because of our holy religion! It is the filthy thoughts of racism that leaks from your brains."

"Dit is een radicaal islamitische groep uit Turkije", zegt Dewinter. "Zij hebben ook de website van Charlie Hebdo gehackt na de publicatie van cartoons over Mohammed." Het VB-kopstuk ziet in de tekst op zijn website ook "een duidelijke bedreiging aan mijn adres" en zegt een klacht te zullen indienen.

2 VB-boegbeeld Filip Dewinter zette vorige maand de Kamer op stelten door met een Koran te zwaaien.
BELGA VB-boegbeeld Filip Dewinter zette vorige maand de Kamer op stelten door met een Koran te zwaaien.

Vrije meningsuiting geldt niet voor wie islamkritisch is

Reactie Dewinter op Twitter

Lees meer