VDI

Exclusief voor abonnees

Wegcode hopeloos achterhaald: zelfs de ‘rijkswacht’ is nog van de partij

In afwachting van Vlaamse goedkeuring hebben we nog altijd reglement over de rijkswacht, stootkarren en toeteren bij inhalen

Wie vandaag zijn rijbewijs wil halen, wordt bij het instuderen van de wegcode liefst zes keer geconfronteerd met ‘de rijkswacht’, de politiedienst die al sinds april 2001 niet meer bestaat. De tekst voor de nieuwe wegcode is allang klaar - duidelijker en up-to-date - maar terwijl de Waalse en Brusselse regering die al hebben goedgekeurd, gebeurde dat in Vlaanderen nog niet. Reden: een discussie over bevoegdheden.

Je hebt 10% van dit artikel gelezen

53 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Dirk N.M. Van Caekenberghe

    Het gaat hier nooit goed komen, zolang we in dit kleine landje moeten voortmodderen met niet minder dan vijf regeringen voor amper 11 miljoen inwoners. Een enkele federale regering is toch genoeg, zeker? Het zal de staatsschuld ten goede komen, en de wegcode beter maken! Zeker weten!

  • Eugeen Van Aerschot

    Elke nationale minister of staatssecre-taris van Mobiliteit heeft het nodig geacht om aan de wegcode te zitten prutsen. Daardoor werd het een janboel. Minister Weyts heeft als regionaal minister het nog verergerd door eigen regels en wegmarkeringen te maken, die indruisen tegen de algemene wegcoderegels. De hernieuwde wegcode, die door Weyts niet werd aanvaard, maakt alles nog erger. Hopelijk wordt deze door de nieuwe Vlaamse minister ook niet aanvaard.

Lees meer