thinkstock

Werkbezoek aan Verkeerscentrum over mobiliteit eindigt in file

Een werkbezoek van het Vlaams parlement aan het Verkeerscentrum is vandaag geëindigd in totale stilstand. "Het was bijna ironisch, na een uiteenzetting over het dynamisch verkeersmanagement, belandden we in totale stilstand", zegt Karin Brouwers (CD&V).

De leden van de commissie Mobiliteit in het Vlaams parlement brachten vrijdagochtend een werkbezoek aan het Verkeerscentrum in Antwerpen. "We kregen er toelichting bij de monitoring van de verkeersstromen", zegt Koen Daniëls, parlementslid van N-VA. "Het was indrukwekkend om te zien hoeveel data er verzameld worden en hoe de gegevens van bijvoorbeeld gsm-signalen en camera's worden gekoppeld."

Daarna trokken de parlementsleden richting Deurganckdok, maar daar liep het fout. "Het was bijna ironisch, na een uiteenzetting over het dynamisch verkeersmanagement, belandden we in totale stilstand", zegt Karin Brouwers (CD&V). "Er stond een vrachtwagen stil in de haven, waardoor het verkeer niet meer voor- of achteruit kon."

"Het incident gebeurde pas nadat we het Verkeerscentrum hadden verlaten, we konden het dus nog niet zien op de verkeerskaarten", aldus Daniëls. "We hebben dan maar beslist om rechtsomkeer te maken en het bezoek aan het Deurganckdok uit te stellen."

Lees meer