Het drukke kruispunt A12 - Cleydaellaan / Kontichsesteenweg.
Google Street View Het drukke kruispunt A12 - Cleydaellaan / Kontichsesteenweg.

Werken aan nieuwe lichtenregeling op A12 lopen nog meer vertraging op

De voorbereidende werkzaamheden aan vijf zwarte kruispunten op de A12 en Boomsesteenweg (N177) in Aartselaar en Wilrijk hebben opnieuw vertraging opgelopen. Dat meldt het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV). 

Het plan om de nieuwe verkeerslichtenregeling in gebruik te nemen tijdens de weekends van 1-2 en 8-9 december zal daarom niet meer worden gehaald. Het is nog niet duidelijk wanneer dat wel het geval zal zijn.
De werken aan de vijf kruispunten hebben als doel om ze zoveel mogelijk conflictvrij en dus veiliger te maken voor alle weggebruikers.

De nieuwe regeling zou begin december in gebruik worden genomen, met hinder voor het verkeer tot gevolg, maar daar is nu geen sprake meer van. Het regenweer speelt het maken van de kabelverbindingen parten en ook de boringen in de bermen lopen vertraging op omdat de aannemer in de grond op buizen en leidingen gestoten is die niet overeenstemmen met de locatie op de plannen.

De voorbereidende werken blijven begin december gewoon doorgaan, met beperkte verkeershinder tot gevolg. De ingebruikname van de nieuwe lichtenregeling, het meest ingrijpende deel van de werken, verschuift naar begin 2019. AWV moet naar eigen zeggen nog rond de tafel zitten met de aannemer om nieuwe data af te spreken.

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Pim Pauwels

    Het is allemaal niet gemakkelijk he! Voor mijn deur licht het kruispunt ook helemaal open en er is geen verkeer mogenlijk. De ene dag werken ze goed door en dan 2 dagen zie je bijna niemand. Waarom word er nooit eens goed doorgewerkt om de hinder te beperken?

Lees meer