Beeld ter illustratie, werkloosheidsgraad daalde in augustus tot laagste niveau in 11 jaar.
photo_news Beeld ter illustratie, werkloosheidsgraad daalde in augustus tot laagste niveau in 11 jaar.

Werkloosheid in eurozone daalt in augustus tot laagste niveau in ruim 11 jaar

De werkloosheidsgraad in de eurozone is vorige maand teruggevallen tot 7,4 procent, van 7,5 procent in juli en van 8 procent in augustus 2018. Dat meldt het Europese statistiekbureau Eurostat. Het gaat om het laagste niveau sinds mei 2008.

Volgens Eurostat waren in augustus 12,169 miljoen mensen werkloos in de eurozone. Dat aantal daalde met 115.000 in vergelijking met de voorgaande maand en met 960.000 in vergelijking met dezelfde maand vorig jaar.

De werkloosheid in de Europese Unie kwam uit op 6,2 procent in augustus, tegenover 6,3 procent in juli en 6,7 procent in augustus 2018. Voor de volledige Europese Unie gaat het om het laagste niveau sinds januari 2000.

De laagste werkloosheidsgraden bij de lidstaten werden genoteerd in Tsjechië (2,0 procent) en in Duitsland (3,1 procent), de hoogste in Griekenland (17,0 procent in juni 2019) en Spanje (13,8 procent). In België kwam hij uit op 5,5 procent. 

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

7 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Marc Statham

    Tuurlijk,van de dop naar het OCMW

  • Gerry Cle

    Heel goed werk van de regering Michel. Hun maatregelen waren niet alleen goed voor België alleen maar voor alle eurolanden. Geen wonder dat hij verkozen werd als Europees president. (ironisch)

Lees meer