2 Wandelaars op de dijk van Oostduinkerke eerder deze week. (Archieffoto)
Florian Van Eenoo Photo News Wandelaars op de dijk van Oostduinkerke eerder deze week. (Archieffoto)

West-Vlaams gouverneur: “Stel onnodige uitstappen richting kust uit"

Waarnemend gouverneur van West-Vlaanderen Anne Martens vraagt om onnodige uitstappen richting kust uit te stellen en om alle maatregelen goed op te volgen indien men toch naar zee komt. Martens treedt daarmee haar Antwerpse collega Cathy Berx bij: zij raadt Antwerpenaren aan om alle onnodige verplaatsingen over de provinciegrenzen uit te stellen.

Komend weekend wordt mooi weer voorspeld en dus verwacht de kust veel volk. Doorgaans zakken ook heel wat Antwerpse toeristen af naar zee. Maar de provinciegouverneurs van Antwerpen en West-Vlaanderen roepen op tot voorzichtigheid.

Antwerps gouverneur Cathy Berx liet eerder al verstaan dat Antwerpenaren die niet absoluut buiten de provinciegrenzen moeten zijn hun uitstapjes beter uitstellen. Een echt verbod op niet-essentiële verplaatsingen is er niet, maar de gouverneur nam wel tal van andere strikte maatregelen om de besmettingen in Antwerpen beter onder controle te krijgen. Zo gaat er een avondklok in zodra de provincie het juridisch kader heeft uitgewerkt.

Waarnemend West-Vlaams gouverneur Anne Martens treedt Berx nu bij. "Pas op met onnodige verplaatsingen en indien je toch naar zee komt, volg zeer strikt de regels", zegt ze. "Ook tweedeverblijvers moeten opletten.” Martens benadrukt dat wie zich ziek voelt, absoluut thuis moet blijven. De West-Vlaamse gouverneur kaartte eerder deze week aan dat tweedeverblijvers die besmet raken aan zee, niet geregistreerd worden onder de cijfers aan de kust.

Voorlopig zijn het Agentschap Zorg en Gezondheid en minister Philippe De Backer (Open Vld) nog volop bezig met een aanpassing in die regeling.

Lees ook:

Steeds meer 60-plussers besmet in Antwerpen: “Zorgelijke evolutie, er zijn dijken aan het breken” (+)

Chiro uit Antwerpse rand krijgt verbod om naar de Kempen af te zakken: “We stellen kinderen teleur, maar veiligheid van onze inwoners primeert” (+)

2 Anne Martens, waarnemend gouverneur van de provincie West-Vlaanderen.
PHOTO NEWS Anne Martens, waarnemend gouverneur van de provincie West-Vlaanderen.

20 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Joan Lute

    Als de mensen zo graag hun eigen zin doen dan helpen de boetes niets. Je kunt deze mensen alleen maar wakker schudden door hun gegevens aan riziv door te spelen die op haar beurt elke tussenkomt mbt de covid19 hulp die ze dan nodig hebben volledig door factureren naar de overtreder. Uiteindelijk hebben ze er zelf voor gekozen tegen alle verantwoordelijkheidszin in te gaan.

  • Ayron Blancke

    Er luistert niemand meer zie ik. De mensen horen dat het goed weer en, paf, iets in hun hoofd zegt hun "we moeten naar zee". Moet veel strenger, veel beperkter.

Lees meer