3
BELGAONTHESPOT

Wetteren herdenkt treinramp van 2013

In Wetteren herdenken inwoners de treinramp die in 2013 duizenden omwonenden heeft getroffen. Gouverneur Jan Briers van Oost-Vlaanderen en burgemeester Alain Pardaen van Wetteren legden bloemen neer aan de spoorwegberm. 

"Ik wil dit moment aangrijpen om erkenning te geven aan de hulpdiensten", zegt gouverneur Briers. "Maar ook de burgemeesters van Wetteren en Wichelen, hun colleges en ambtenaren. Zelfs collega's van andere gemeenten zijn komen helpen. Iedereen gaf het beste van zichzelf."

Ook burgemeester Pardaen nam het woord op de kleine herdenkingsplechtigheid. "Zaterdagochtend was er plots een hevige klap, een seconde lang stond de tijd even stil", zegt hij. "Exact vijf jaar geleden ontspoorden een paar treinwagons en werd Wetteren letterlijk en figuurlijk in twee gescheurd."

Op 4 mei 2013 ontspoorden in Wetteren om 01.58 uur zeven wagons van een konvooi met 18 wagons. Drie wagons raakten doorboord en de giftige stof acrylnitril kwam vrij. Eén buurtbewoner, de 64-jarige Willy Van Poucke, overleed 's namiddags nadat hij giftige dampen uit de riolering zou hebben ingeademd. Uiteindelijk werden bijna 2.000 mensen geëvacueerd en werden er duizenden bloedstalen genomen van de getroffen inwoners van Wetteren.

3
BELGAONTHESPOT
3
BELGAONTHESPOT

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Johnny Temmerman

    mooi gebaar maar hopelijk is men de inzet van vele Wichelaars en vnl hun burgemeester niet vergeten.

Lees meer