De Prycker

Weyts wil 63 schoolomgevingen veiliger maken

Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) investeert een half miljoen euro om 63 schoolomgevingen in 14 gemeenten veiliger te maken. Het gaat om de eerste schijf van in totaal 10 miljoen euro voor lokale besturen die investeren in de verkeersveiligheid op lokale wegen die langs scholen lopen.

"De omgeving van een schoolpoort moet zo veilig mogelijk zijn. Grote infrastructuurprojecten moeten lange procedures doorlopen, maar kleine ingrepen kunnen veel sneller een concreet verschil maken voor de scholen”, aldus Weyts.

Weyts investeert nu ruim een half miljoen euro om 63 schoolomgevingen in 14 gemeenten veiliger te maken. Het gaat om de eerste schijf van in totaal 10 miljoen euro die aan lokale besturen toegekend wordt volgens het principe '1 euro voor 1 euro': voor elke euro die het gemeentebestuur investeert in de verkeersveiligheid van een schoolomgeving legt de Vlaamse overheid er een euro naast.

Er wordt gemikt op ingrepen die snel gerealiseerd kunnen worden, zoals de plaatsing van anti-parkeerpalen, fietssuggestiestroken, een gevleugeld zebrapad of thermoplastische wegmarkeringen.

30 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Raoul Rouma

    Hij heeft geld over en het moet op! Op een verkeersbord meer of minder komt het niet. Het probleem is dat niemand daar nog op let. Overdaad schaadt.

  • Lisette Theunis

    Als ze de vele gevaarlijke diepe putten in mijn Schoolstraat waar geen fietspaden zijn eens eindelijk zouden komen dichtengooien, zou men het risico op ongevallen al heel wat kunnen doen dalen meneer Wyets. Met een fietspad erbij zou men hier al snel spreken van een klein mirakel, waarbij men zijn kind misschien eens met de fiets naar school zou durven sturen..

Lees meer