EPA/Leye

Exclusief voor abonnees

Wie de spijt van koning Filip te min vindt, moet beseffen dat je ook met excuses en zelfs met geld nooit je schuld uit het verleden vereffent

ONZE OPINIE. Een groots gebaar

De inkt van de brief is amper droog, maar nu al is de spijtbetuiging van koning Filip aan het Congolese volk een document van groot belang. Van historisch belang zullen de geschreven en voorlopig nog onuitgesproken woorden van de koning pas zijn, als later blijkt dat ze het begin zijn geweest van een nieuwe, genormaliseerde relatie tussen België en Congo, gebaseerd op echte gelijkwaardigheid en wederzijdse appreciatie. Zo’n relatie is er sinds de onafhankelijkheid in 1960 nooit geweest.

Je hebt 11% van dit artikel gelezen

64 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Franc saas

    De Koninklijke familie , graait nu nog steeds van de berg geld , geld dat Leopold II gestolen heeft uit Congo ,geld bekomen door wandaden,marteling en moord .Het geld geraakt NOOIT op ,het is gigantisch veel en goed belegd ,waar ze ook wel geen belastingen op betalen.Alles van de Koninklijke familie verkopen, de opbrengst en de berg geld integraal naar Congo en onder toezicht gebruiken,voor sociale zekerheid,scholen etc.

  • FRANS HELLYN

    Wie is hier persoonlijk verantwoordelijk? Niet het belgische volk wel de koninklijke familie persoonlijk!! Frans Hellyn

Lees meer