Joachim Pohlmann en Bart De Wever.
Rob Stevens Joachim Pohlmann en Bart De Wever.

Exclusief voor abonnees

Wie is Joachim Pohlmann (38)? Rechterhand van De Wever, wordt kabinetschef Cultuur bij Jambon

Pohlmann: “Cultuur – in de brede betekenis – is een politiek slagveld geworden”

Buiten de Wetstraat is hij vrijwel onbekend, maar Joachim Pohlmann is wel één van de sterkhouders van de N-VA. De partijwoordvoerder is 38, heeft al twee romans geschreven en ook tientallen speeches voor Bart De Wever. En nu wordt hij dus kabinetschef Cultuur van Vlaams-minister president Jan Jambon. “Cultuur – in de brede betekenis – is een politiek slagveld geworden.”

Je hebt 7% van dit artikel gelezen

16 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Gino Denil

    Gewoon de man die het ministerie van cultuur en onderwijs moet omvormen tot het ministerie van propaganda. Dat is dan wel eens een verandering. Want een partij ideoloog kan, mag en zal natuurlijk nooit een neutraal beleid voeren.

  • Gino Denil

    Het zijn in het verleden vooral nazi's en communisten geweest die cultuur beschouwden als een politiek slagveld, niet de kunstenaars zelf. En die net als Pohlmann de waarheid herleiden tot het gelijk en het recht van de sterkste. Dat net dergelijke partij ideoloog gebombardeerd wordt op het kabinet van cultuur spreekt voor zichzelf en voor de ware bedoelingen van de N-VA.

Lees meer